Ga naar hoofdinhoud

De basis is goede voeding eventueel aangevuld met supplementen

De orthomoleculaire geneeskunde is continu op zoek hoe je met de juiste voedingsstoffen lichaam en geest optimaal kan laten functioneren.
Ontbreken er voedingsstoffen, dan kan je je voorstellen dat het lichaam verstoord raakt en er op den duur klachten optreden.
De basis van een orthomoleculaire behandeling is goede voeding en -indien nodig- aangevuld met natuurlijke voedingssupplementen, zoals vitaminen, mineralen, vetzuren, aminozuren.
Tevens worden leefwijze en emotionele aspecten meegenomen in de analyse van de behandeling.
Door tekorten aan te vullen en de onbalans op te heffen kan jij het zelf herstellend vermogen van jouw lichaam activeren en komen lichaam en geest beter in balans.

In dit filmpje wordt duidelijk uitgelegd wat Orthomoleculaire Geneeskunde voor jouw lichamelijke en geestelijke gezondheid kan doen.

Is een voedingssupplement nodig?

Of je nog extra -natuurlijke- voedingssupplementen nodig hebt is erg afhankelijk van je voeding, leefstijl en beweging.
Via alleen gezonde voeding is het helaas niet altijd mogelijk om voldoende van de voedingsstoffen binnen te krijgen.
Het meest bekende voorbeeld is foliumzuur. Regulier krijgt een gezonde vrouw die zwanger wilt worden het advies om extra foliumzuur te slikken.
Dit is nodig om de kans te verkleinen dat jouw kindje met een open ruggetje wordt geboren.

Ook de kwaliteit van onze voeding is een stuk minder geworden. Verder kunnen stress, een tekort aan beweging of juist extreem veel sporten, alcohol en roken ervoor zorgen dat we razendsnel door onze voorraad vitaminen en mineralen heengaan. Aan de hand van je eetdagboek kijken we of je voldoende van alle voedingsstoffen binnenkrijgt.

Interesse gewekt?

Een holistische aanpak is kenmerkend voor mijn werkwijze, waarbij ik verder kijk dan de klacht. Samen met jou ga ik op zoek naar de echte oorzaak van je klacht.
Als de oorzaak gevonden is, volgt een behandelplan op maat, waarbij de aandacht uitgaat naar o.a. jouw levensstijl, voedingspatroon en het activeren van het zelf herstellend vermogen van je eigen lichaam.