Ga naar hoofdinhoud

PNEI = Psycho Neuro Endocrino Immunologie

De PNEI onderzoekt hoe de verschillende systemen zoals ons brein, zenuwen, hormonen en ons immuunsysteem met elkaar communiceren. Het disfunctioneren van meestal meerdere systemen (vooral het geval bij chronische klachten) kan een verstorend effect hebben op de andere systemen. Je kunt eigenlijk zeggen dat alles met alles te maken heeft.

Neurotransmitters
Neurotransmitters zijn belangrijke chemische communicatiestoffen en van essentieel belang voor het samenwerken van de verschillende systemen (PNEI) in ons lichaam.
Vanuit de PNEI kijken we of jouw brein (besturingsmotor) de juiste brandstof krijgt en neurotransmitters hun werk goed kunnen doen.
Om hier achter te komen maak ik gebruik van de digitale Neurotransmitter test, ontwikkeld door de neurowetenschapper Dr. Braverman (ja/nee antwoorden).
Voor het behouden van een optimale gezondheid is het van belang om een goed evenwicht te hebben in deze neurotransmitters.
Met de juiste voeding en supplementen, de juiste beweging én mentaal evenwicht zorg je ervoor dat de neurotransmitters in je brein en lichaam goed hun werk kunnen doen.

Van geboorte tot nu
Jouw verslag vanaf je geboorte tot nu geeft mij veel informatie. Welke lichamelijke en psychische klachten heb je allemaal tot nu toe gehad?
Vragen over gezondheid van je familieleden, voeding, roken, medicatie en nog veel meer komen aan bod.
Zo probeer ik, aan de hand van al deze uitkomsten en ons uitgebreid gesprek, verbanden te leggen tussen je klachten en levensstijl. Ons lichaam vertelt ons zoveel!
Ik merk aan mijn cliënten dat vooral een goed inzicht in je klachtenpatroon in relatie tot levensstijl ervoor zorgen dat je een andere aanpak in voeding, leef- en beweegstijl NU WEL beter kunt inpassen.

Met de PNEI/Orthomoleculaire Therapie ben ik veel beter in staat om signalen van het lichaam op een juiste manier te interpreteren en daarmee een goede en blijvende oplossing te vinden bij je klachten.
Een prachtige combinatie met mooie resultaten!

Interesse gewekt?

Een holistische aanpak is kenmerkend voor mijn werkwijze, waarbij ik verder kijk dan de klacht. Samen met jou ga ik op zoek naar de echte oorzaak van je klacht.
Als de oorzaak gevonden is, volgt een behandelplan op maat, waarbij de aandacht uitgaat naar o.a. jouw levensstijl, voedingspatroon en het activeren van het zelf herstellend vermogen van je eigen lichaam.