Ga naar hoofdinhoud
Tina Streng

Met veel plezier heb ik heel wat jaren als fysiotherapeut/bekkentherapeut in mijn eigen praktijk gewerkt. Toen ik tegen steeds meer grenzen aanliep, zowel in mijn vakgebied als persoonlijk, besloot ik in 2011 het roer om te gooien. Op zoek naar het ontbrekende puzzelstukje kwam ik eerst terecht bij de Orthomoleculaire Geneeskunde.
Hierin vond ik al meer onderbouwing voor een holistische benadering: je hebt je gezondheid in eigen handen door goed te luisteren naar je lichaam, te letten op je voeding en je leefstijl aan te passen waar nodig.
Vervolgens maakte de PNEI-opleiding voor mij de cirkel pas echt rond. Onze Psyche/emotie, het zenuwstelsel N, hormonen E en immuniteit I beïnvloeden elkaar. Raakt er een uit balans, dan kan dat al die andere systemen verstoren. Het is de kunst om de oorzaak van die verstoring te vinden.

"Artsen spreken vaak van alternatieve geneeskunde, maar er is maar één geneeskunde, dat is de geneeskunde die helpt!"

Mijn karaktereigenschappen empathisch, analytisch, sensitief maar ook met beide benen stevig op de grond, komen hierbij goed van pas .
Verder ben ik gek op lezen/studeren en volg jaarlijks met veel enthousiasme diverse opleidingen, cursussen, intervisies ….
Zo blijf ik goed op de hoogte en werk zo veel mogelijk volgens de laatste wetenschappelijke inzichten.
Mijn hoop is nog altijd dat de reguliere en complementaire (=aanvullend) Geneeskunde elkaar aanvullen, in plaatst van tegenover elkaar te staan. We hebben elkaar zo hard nodig!

Loop jij al langere tijd met klachten, waar de reguliere geneeskunde geen passend antwoord op heeft? Misschien kan ik met deze complementaire aanpak wel tot de kern van het probleem komen en zo jouw klachten verminderen of zelfs verhelpen.

Wil je meer weten over mijn behandelingen? Kijk dan eens bij Behandelingen in het menu. Ook vind je daar een leuk artikel over mij en mijn praktijk.